VM 24 timer – dansk rekord

I weekenden blev der løbet VM og EM 24 timer i Torino. De fleste ultraløbsinteressede har sikkert allerede konstateret, at Kim Hansen, Viborg løb 257,753 km, hvilket er ny dansk rekord. Kim forberede således den gamle rekord sat af Alex Henriksen tilbage 2004 med godt 12 km. Løbet rakte også til en placering som nr. 5 ved både VM og EM.

Kim Klitgaard Sørensen, Kim Hansen og Thomas Steenberg-Hansen
Kim Klitgaard Sørensen, Kim Hansen og Thomas Steenberg-Hansen

Løbet startede ud med en varm og solrig lørdag eftermiddag, som satte sit præg på løberne. Flere meget stærke internationale løbere led, hvilket blot er en understregning af Kims præstation.

Afslutningen på VM blev meget spændende – og der blev løbet stærkt bagfra af et par løbere. Et par eksempler. Australieren Matthew Eckford lå som nr. 2 inden den sidste time, men ender som nr. 10 med 255,033 km (kun cirka 2,5 km mellem Kim og australieren).

Briten Robbie Britton kommer fra en placering bagved Kim Hansen og ender som 3’er blot 41 meter efter polakken Pawel Szynal 261,181 km. Verdensmester blev tyskeren Florian Reus med 263,899 km. Der var de sidste timer ikke tvivl om det, og Reus løb sig heller ikke helt ud den sidste time.

Top 10 VM

Thomas Steenberg leverede en godkendt præstation, da han med 215,746 næsten løb op til sin personlige rekord. I lange perioder havde Thomas problemer med ryggen, hvorfor han fik behandlinger undervejs.

Kim Klitgaard løb 167,759 km, hvilket ikke er godkendt. Kim blev ramt at et lidt for optimistisk udlæg, som dog i lang tid så ud til at give pote. Efter 13-14 timer var Kim dog nødt til at trække stikket med kraftig utilpashed.

Resultater fra VM og EM kan findes her.

Der er DM 24 timer om en måneds tid. Måske andre har fået lyst til at prøve sig af på distancen.

4 kommentarer til “VM 24 timer – dansk rekord”

  1. Alex Henriksen løb altså 245 km. ca. så det er altså med mere end 8 km. som du har skrevet 🙂 En meget flot rekord Kim Hansen tog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s